• <span>Hoeve Vianen</span>
Accommodaties op Texel
    Hoeve Vianen
    Accommodaties op Texel
  • <span>Hoeve Vianen</span>
Riante accommodaties
    Hoeve Vianen
    Riante accommodaties

Texel Info

Texel is niet alleen het grootste Waddeneiland, maar ook het leukste! Geniet van de veelzijdigheid en trek erop uit! Maak kennis met echte jutters. Bezoek de uitgestrekte stranden, de imposante duinen en het Texelse dennenbos. Die bieden het jaar rond volop mogelijkheden om lekker te fietsen of te wandelen.
 
Texelse natuurgebieden, zoals de Muy en de Slufter, die in open verbinding met zee staat, zijn beslist een bezoekje waard. Lekker sporten tijdens de vakantie? Texel is de ultieme sportbestemming. Mountainbiken, hardlopen, kitesurfen, wavesurfen, windsurfen, golfen en parachutespringen, het kan hier allemaal.
 
Ook bij minder weer zijn er voldoende mogelijkheden om erop uit te gaan. Natuurlijk met vakantieboerderij Hoeve Vianen als start- en eindpunt! Bekijk onze Texeluitjes:
 

Boodschappenpakket

Laat uw vakantie in Hoeve Vianen direct goed beginnen met de boodschappenservice van Attent. Supermarkt Attent heeft alvast de meest voorkomende boodschappen voor u geselecteerd en zorgt voor een gevulde koelkast bij aankomst in Hoeve Vianen. Bekijk alvast de mogelijke boodschappenpakketten.
 

De Texelse bierbrouwerij

Maak kennis met de lekkerste bieren van Nederland! Gebrouwen op het eiland, van gerst dat op de Texelse akkers heeft gerijpt. Tijdens een rondleiding in de brouwerij, nabij Oudeschild, krijgt de bezoeker een beeld van het ambachtelijke brouwproces. In het proeflokaal is volop gelegenheid om de verschillende speciaalbieren te proeven. Meer informatie.
 

De Zelfpluktuin

In de Zelfpluktuin op Texel kunt u uw eigen fruit en bloemen plukken, genieten van koffie met aardbeiengebak op het terras, ijsjes eten tussen de loslopende konijnen en er is een groot assortiment aan jam en limonadesiroop te koop. Meer informatie.
 

Ecomare

Het centrum voor Wadden- en Noordzee in De Koog is bekend vanwege de zeehondenopvang. Jaarlijks vangt Ecomare tientallen jonge zeehonden op die tijdens storm hun moeder kwijtraken. Dagelijks om 11.00 en 15.00 uur worden de zeehonden gevoerd in het bijzijn van publiek. In Ecomare is een uitgebreide, interactieve expositie over Texel en de Wadden. Er is een zeeaquarium, vogelopvang en duinpark. Regelmatig zijn er extra activiteiten voor kinderen en lezingen voor volwassenen. Meer informatie.
 

Schipbreuk en Juttersmuseum Flora

Jutten of jatten? Wat is het nu eigenlijk? Vraag dat maar aan de jutters in het museum. Zij kunnen smakelijk vertellen over de voorwerpen die zij op het strand hebben aangetroffen en die nu in de museumboerderij staan. Een imposante collectie met de meest uiteenlopende en bizarre spullen. Ook is er een expositie over de schepen die in de buurt van Texel schipbreuk leden. Meer informatie.
 

Vuurtoren beklimmen

Fier en sterk oogt hij: de Texelse vuurtoren op het noordelijke puntje van het eiland. Het baken maakte sinds de bouw in 1864 turbulente tijden door en speelde in de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol. Onderweg naar de top zijn verschillende exposities ingericht.
 

Haven van Oudeschild

Rond de haven is altijd activiteit. Kotters die hun weekvangsten lossen, rondvaartboten die op garnalentocht gaan of zeehonden gaan kijken en nostalgische bruinevlootschepen die aan de kade afmeren. Geniet van alle reuring en een versgebakken visje! In het dorp, boven de Texelse Vismarkt, is een expositie over de visserij ingericht.
 

IJsboerderij Labora

Kom een lekker ijsje eten bij IJsboerderij Labora. Op deze boerderij wordt op ambachtelijke wijze echt Texels ijs gemaakt. Als enige ijssalon op Texel, gebruikt Labora verse melk van de eigen melkkoeien. Zoveel als mogelijk wordt er gewerkt met natuurlijke ingrediënten en Texelse producten. De kinderen vermaken zich in de grote tuin met de vele boerderijdieren. Wilt u ook eens een heerlijk romig bolletje Texels ijs proeven? U vindt IJsboerderij Labora aan de Hollandse weg in De Cocksdorp. Meer informatie.
 

Familieportret op Texel

Ben je op Texel en helemaal tot rust gekomen en misschien wel een lekker bruin kleurtje gekregen? Een ideale gelegenheid om met de complete familie op de foto te gaan. We spreken af op een lokatie op Texel naar keuze. Evalien kent natuurlijk ook de mooie plekken op Texel dus zij heeft eventueel ook suggesties waar mooie gezinsfoto’s gemaakt kunnen worden. Meer informatie >

Solex Verhuur Texel

Zon, zee en schapen. Vooral veel schapen. Dat is de beeldvorming over het grootste Waddeneiland. Eenmaal op Texel blijkt Neerlands grootste Waddeneiland boordevol attracties te zijn. Ideaal om te bezoeken met de Solex. Solexverhuur Texel heeft het gebruik van de Solex nieuw leven ingeblazen. Solexen, met extra kracht voor het altijd winderige Waddeneiland. Beleef het eiland en huur een solex bij Solex Verhuur Texel.
 

Onze accommodaties

4 | Appartement A: 'Hogezandskil'
De accommodatie ‘Hogezandskil’ is geschikt voor vier personen. Het appartement beschikt over twee 2-persoonskamers.
4 | Appartement B: 'Roggesloot'
Dit 4-persoonsappartement heeft twee 2-persoons slaapkamers. De woonkamer is voorzien van een gezellig zitje met televisie en eethoek.
10 | Appartement C: 'Vuurtoren'
De accommodatie is ingericht op tien personen. De gezellige woonkamer heeft een landelijke uitstraling, met een comfortabele zithoek en robuuste, handgemaakte teakhouten meubelen
10 | Appartement D: 'De Slufter'
De groepsaccommodatie is ingericht voor tien personen, waarbij luxe en comfort niet ontbreken. De handgemaakte teakhouten meubelen en Texelse accenten doen landelijk aan.
12 | Appartement E: 'De Muy'
Ook met twaalf personen hoeven luxe en ruimte niet te ontbreken op vakantie. Deze grote groepsaccommodatie is strak afgewerkt en landelijk ingericht met handgemaakte teakhouten meubelen en Texelse accenten.